Club Autofun: Mercedes-Benz 190 190E 2,5-16
-
-
| rok výroby |
1989 |
| palivo | benzin |
|---|
| počet válců | 4 |
|---|
| počet ventilů na válec | 4 |
|---|
| objem [cm3] | 2498 |
|---|
| výkon [kW] | 143 |
|---|
| kroutící moment [Nm] | 235 |
|---|
| počet rychlostí | 5 |
|---|
| převodovka | manuální |
|---|
| zrychlení 0-100 km/h [s] | 7 |
|---|
| maximální rychlost [km/h] | 230 |
|---|
| spotřeba [l/100km] | 12 |
|---|
| průměr kol [palce] | 15 / 17 |
|---|
| rozměr předních pneu | 205/55 / 215/40 |
|---|
| rozměr zadních pneu | 205/55 / 215/40 |
|---|
| pohon kol | zadní |
|---|
| pohotovostní hmotnost [kg] | 1300 |
| výkon a projev motoru: |
10 |
| Nevím o jiném atmosférickém čtyřválci z té doby, který by byl živější. |
| řízení a řazení: |
9 |
| Řazení má obrácenou kulisu s jedničkou vlevo dole. Řízení je tohoto auta je pohádka :-), ale velkým minusem je obrovský volant. |
| posaz, sedadla, volant: |
8 |
| Jak jsem zmiňoval...volant je až moc velký!! Kožená sedadla Recaro mají dobré boční vedení a ta kůže je skvělá!! I po tolika letech, je v interieru citit krasna vune... |
| brzdy: |
7 |
| Jednopístkové s plovoucím třmenem jsou do běžného provozu dostačující, ale pokud se jezdí ostřeji a k tomu nějaký ten okruh, tak začínají vadnout a brzdný účinek je pryč... |
| podvozek: |
9 |
| Originální výškově stavitelný podvozek má svoje mouchy, ale myslím si že jinak je geniální. Auto se dá měnit z kostitřasu na velice komfortní, ale je tam velké minus v ceně a menší funkčnosti na okruhu(při tvrdém nastavení podvozku auto hodně poskakuje). |
| celková spokojenost: |
9 |
| Kupováno jako srdcová záležitost, takže nemůžu být nespokojen:-) |
Krátký popis vozu
Než jsme dovezli tohoto stříbrňáka, tak tomu předcházel delší příběh... V roce 1993 šla poptávka tátovému kamarádovi, který vozil auta z Německa, na rychlý Mercedes, nejlépe 190E 3,2AMG. Díky bohu nebyly moc k mání, tak se přivezla vínová 190E 2,5-16, bouraná na předek. Jakmile se dala dohromady, tak tatíkovi sloužila až do roku 2002, kdy už chtěl zkusit něco jiného. Nicméně 190ka měla najeto cca 400 000km a byl to náš rodinný mazlik, takže prodej nepřipadal v úvahu. Díky tomu jsem se s tímto vozem seznámil a když jsem od jara 2004 mohl oficiálně na silnice, tak jsem ho začal užívat sám až do ledna 2006...:-(
Poté přišlo půlroční truchlení :-(, přemýšlení a vybírání dalšího auta... Jenže co? :-( Jen přemisťovadlo? Diesel? Benzin? Sport? Levný provoz, nebo srandu? :-) Vím, že se říká "Dvakrát nevstoupíš do téže řeky", ale naštěstí jsem vybíral auto...:-) Takže nakonec to nešlo jinak a musel jsem vyrazit pro méďu!!!! :-)
Vozidlo bylo koupeno v červenci 2006 v Německu od soukromé osoby. Jde o jeden z 5 740 kousků Mercedesu 190E 2,5-16, ve kterém bije čtyřválcové srdce. Má výškově stavitelný podvozek a obouvá 17x8,5 palcový OZka AMG. Interiér je kožený+trochu té tkaniny na sedačkách :-). Jinak nechybí ukazatel teploty oleje, stopky, tlaku oleje a nabití akumulátoru.
Výfuk
Bohužel, v Německu si asi potrpí na pořádná potrubí na zádi vozu, takže ten koncový díl jsem zatím jenom srovnal, než ho nahradím originálem.
Do budoucna počítám s výměnou podvozku, brzd a toho obřího kormidla místo volantu...
Novinky
- 20.8.2007
- Dneska jsem dodal pár nových fotek...
Novinky
- 20.8.2007
- Dneska jsem dodal pár nových fotek...
Poslední příspěvky: